Om klubben

Örebro AG Club bildades år 2000. Föreningen bedriver Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Den i särklass, vackraste, tuffaste och roligaste idrottsgrenen av alla enligt vår mening. Man tävlar och tränar i de fyra grenarna hopp, barr, bom och fri­stående.

Föreningen tränar och tävlar efter Svenska Gymnastikförbundets stegseriesystem. Stegseriesystemet följer en röd tråd från grundläggande övningar upp till svårare övningar, steg för steg.

Föreningens ledare har deltagit och genomfört utbildning inom Stegseriesystemet.
Utbildningen sker i form av utbildningsträffar i projektet RM i sikte som startade 2006 och slutfördes 2009.

Den högsta målsättningen tills vidare är att få gymnasterna till senior­landslaget. Föreningen bedriver 4 grupper inriktade på Kvinnlig Artistisk Gymnastik. Föreningen har sedan starten 2000 placerat gymnaster i Svenska ungdomslandslaget. Alexandra Eriksson 2002 , Emma Gunnarsson 2007, Josefine Ekman 2008 och Malin Eklund 2008 och 2009.

2006 startade föreningen i sitt första Svenska Mästerskap. Föreningen ställde upp i Lag-SM med Therese Meholm, Caroline Ståhl, Mikaela Weller och Emma Gunnarsson och placerade sig på en fjärde plats.